Skärholmens Mevlana Moské

Rädslan för invandring

Sayyidah Farah
Stacks Image 174

{Idag har dem som är otrogna, uppgivit hoppet att få makt med er religion (att kunna göra slut på er tro); rädens alltså icke för dem (var alltså icke rädda för dem), utan frukta Mig!} Sura 5-3

Denna insändare riktar sig mot svenskar som är rädda för invandringen, och anser att den kommer dra ner deras levnadsstandard. Då vill jag först säga, att invandrare har förhöjt levnadsstandarden i Sverige!

Stacks Image 110
Jag kom till Sverige 1965 och har hela tiden bott och arbetat i Stockholm. Stockholm var en väldigt ödslig stad och kändes tämligen tom. Vi bodde på Kungsholmen och jag kunde från min balkong se harar och rävar springa mellan Kronobergsparken och Kronprinsessan Lovisas barnsjukhus. Varje dag passerade en man i en höskrinda dragen av en jättetjock häst, (förstod senare att det var en arbetarhäst) scenen påminde om mitt hem i Kairo, men en sådan häst hade jag aldrig sett förr.

Det fanns endast småaffärer som sålde mat, de stängde 17.00 varje eftermiddag och hela helgerna. Så visste man inte detta, och inte hade handlat alla nödvändigheter, senast fredag innan 17.00 var man illa ute!

Huset vi flyttade till ansågs modernt eftersom det fanns badrum i lägenheten. Jag brukade hälsa på grannarna varje gång jag såg dom, men det dröjde länge innan de började hälsa tillbaka. Den första som fick kontakt med de var min dotter.

Det började byggas finare hus, större affärer med olika öppettider, och utvalet av varor ökade markant. Alla fina förstäder runt Stockholm har byggts efter vår ankomst till Sverige. Rålambshovparken, där min son, ofta suttit och fiskat, var nu belamrat med människor och fisken försvann när en massa båtar och yatcher fick kajplatser där.

Kronprinsessan Lovisas sjukhus revs, och det stora polishuset tog dess plats, och S:t Görans barnsjukhus byggdes. Sedan invandrarna har kommit, har det inte blivit sämre utan bättre. Bättre standard, bättre hushåll, bättre utbud av varor och mera puls.

Under denna period har Egyptens befolkning växt från 30 miljoner till 60 miljoner varav 15 miljoner bor i Kairo! Sverige var 8 miljoner när vi kom och är, nästan fortfarande 8 miljoner! När vi kommer till politik, är det nästan fult att vara socialdemokrat, fastän det är just dom som tagit ut Sverige från 60-talets misär till 90-talets levnadsstandarder.

Stacks Image 148

Svenskar utvandrar till Nordamerika p g av fattigdom.

De flesta människor som har kommit till Sverige, kommer från krigshärjade länder. Krig kan bara fortsätta om det finns vapen, och vapentillverkarna är ni! Om bara en debatt om vapenfabrikers vara eller inte vara dyker upp, blir det ramaskri. Hur ska alla dessa människor kunna överleva om man stänger fabriken, hur ska det gå om man blir arbetslös i detta samhälle, är frågor som poppar upp. Jag säger bara skärp er! Man kan inte äta kakan och ha den kvar. Sverige är som många andra västländer ansvariga för att det finns vapen i omlopp, att man bara ser den ekonomiska vinningen är som att titta med ett öga.

Egentligen skulle man kunna säga att det är ni själva som har orsakat invandring till ert land. För ni vill sälja era vapen, så att ni har arbete (som om det inte finns något annat man kan göra) och för att ni ska ha arbete måste det finnas krig, för finns det krig kan ni sälja vapen. Vilket självklart leder till att folk måste lämna sina ockuperade hemländer.

Gud skapade jorden utan gränser, det är den egocentriska människan som har skapat dessa.

En fråga till folket i Sjöbo: Har inte ni någon som har utvandrat till Amerika, Australien, Kanada eller dyl? (Dessa människor utvandrade "enbart" av ekonomiska skäl).

Hur kan en människa stå i TV och säga, att vi ska hjälpa dom där. Där finns död! Bomber! Och massmord! Hur kan man hjälpa där?

Och om man nu skulle försöka få krigen att sluta, har inte oskyldiga, civila människor rätt att få en fristad tills deras hemland är i fred? Nej, det är inte så att invandrare kommer att bo hemma hos dig, inne i din lägenhet. De kommer inte heller ta ditt arbete. De som tar ditt arbete är de Svenska företagen som flyttar utomlands, så att de kan fa billigare arbetskraft och mindre skatter. Sen ska man som svensk inte glömma bort hur levnadsstandarden såg ut för 40, 50 år sedan!

I Tv programmet om Sjöbo sades till sist, att Sjöbo blivit städat nu. Det är väldigt farligt att uttala sig på det sättet. Gud vill inte att människor ska bete sig så på hans jord. Man ska vara barmhärtig! Och om man anser att det har blivit mera våld, ska man nog inte titta på invandringen utan titta på media, tidningar, reklamkampanjerna och förbrukning av alkohol.


På 60-talet fick barn under 15 år inte vara ute efter kl: 21.00, enligt skolregeln. Vad hände?

Tankeställaren:

Man kan aldrig vara 100% säker på att ens land klarar sig från naturkatastrofer eller någon maktgalning. Vad händer den dagen du behöver söka asyl? Vad händer när du finner en fristad, endast för att upptäcka att du kan bli skadad i asyllandet bara för att du är vit!

Med författarens tillstånd.

© Copyright 2019 Livelynights-Webdesign